Építőipari cég hoz létre gyümölcsfeldolgozó üzemet Szekszárdon, a Dovi-Trade Kft. csaknem 700 millió forintos ráfordítással készülő létesítménye 2020-ban kezdi meg működösét. A kft. a vidékfejlesztési program 50 százalékos, 348 millió forintos támogatásával valósítja meg a beruházást - közölte a Radványi-Dudás Andrea cégvezető az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint egy 960 négyzetméteres csarnokot építenek, ahol a nyersanyag hűtését, osztályozását, aszalását és csomagolását végzik majd.
Az üzem kapacitása évente 200 tonna alma feldolgozását teszi lehetővé, ami naponta egy tonna gyümölcs aszalását jelenti.

Az itt készülő almaszirmot elsősorban a Dél-Dunántúlon, kiskereskedelmi forgalomban tervezik értékesíteni, a nyersanyagot - hagyományos magyar almafajtákat, főként jonatánt - szintén a térség termelőitől szerzik be.

A gyümölcsfeldolgozóval a hatfős építőipari cég négy új munkahelyet teremt.
A 2006-ban alapított társaság jellemzően mélyépítéssel, ezen belül nagy tömegű földmunkákkal foglalkozik. A társaságnak a múlt évben a legnagyobb projektje a Felső-Tisza menti árvízvédelmi beruházásokban való részvétel volt.