Húsadóval(is) küzdene az üvegházhatású gázok ellen a brit Zöld Párt egyik képviselője. Caroline Lucas egy mezőgazdasági konferencián azt hangsúlyozta: a brit kormánynak komolyan fontolóra kellene vennie, hogy húsadót vessen ki az Egyesült Királyságban, mert szerinte ez segíthetne visszaszorítani a mezőgazdaság szén-dioxid kibocsátását - írja a Farming UK.

Lucas szerint ha nem változik a világ étkezési szokása, akkor nem tudjuk elkerülni a klímaváltozás legrosszabb hatásait. A politikus szerint a jobb trágyakezelés és a takarmányok gondos kiválasztása is segíthet az üvegházhatású gázok visszaszorításában.

Az állattartók nem igazán támogatják Lucas felvetését a húsadó kapcsán. Az iparág szereplői szerint rengeteget fejlődött az állattenyésztés és a húsipar, sokkal környezetbarátabbá vált a termelés, a termékek pedig sokkal egészségesebbek, mint régen. A fogyasztók is egyre inkább a jobb minőségű húsokat keresik. 

A húsadó ötlete egyébként korábban már az Oxfordi Egyetem egyik tanulmányában is megjelent. A dokumentum szerint a húsadó bevezetése évente nagyjából 6000 brit életét menthetné meg, és több mint 700 millió fontot nyerne vele a gazdaság.