Májusban 26. alkalommal, tehát több mint egy negyed százada rendezik meg minden évben az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt, amelynek egyik legfőbb célja – szervezői bevallása szerint – továbbra is a minőség és a szakmai kiválóság megjelenítése.

Az eseményen hagyományosan az állattenyésztésé a fő szerep, ám mára a szántóföldi növénytermesztéshez kapcsolódó tevékenységek bemutatása is szerepel a programban. Ennek megfelelően bemutatkoznak ló-, szarvasmarha-, sertés-, juh-, kecske-, baromfi-, és nyúltenyésztők, valamint a halászat, a vadászat, és az állattenyésztéshez kapcsolódó növénytermesztés képviselői is. Emellett az állattenyésztéshez kapcsolódó egyéb szakterületek – mint a szaporodásbiológia vagy az állatgyógyászat – is jelen lesznek.

A kiállításon az érdeklődőknek alkalmuk lesz arra is, hogy OTP Agrár megújult, letisztult és modern stílusú emeletes standjánál személyre szabott tanácsadást kérjenek. Az OTP Agrár szakemberei a II. csarnok II/218-as standjánál személyesen válaszolnak minden felmerülő pénzügyi kérdésre.