2019. 06. 21. #Bor

Kiváló pálinkákat díjazott az Agrárminisztérium

A Nemzeti Pálinkakiválóság Programba idén 22 pálinkaház 93 pálinkája került be. Új díjat is létrehozott az agrártárca: az Agrárminisztérium Pálinkája 2019 című elismerést, melyet elsőként a Márton és Lányai Pálinkafőzde magyar kajszibarack pálinkája kapta.

2019. 06. 19. #Bor

Külföldön terjeszkedne a Borsodi Sörgyár

A tavaly megkezdett fejlesztés hamarosan 1,8 millió hektoliterről 2,5 millió hektoliterre bővítheti a bőcsi üzem éves termelést, ami már nemzetközi szinten is jelentős, így akár régiós gyártási központtá is válhat; a fejlesztések nem csupán a növekvő belföldi fogyasztást fedezhetik, de a cseh és a horvát piacra is eljuttathatják a gyár termékeit.

2019. 06. 16. #Bor

Ugyanazt a bort isszuk, mint az ókori rómaiak

Régészeti leletek tanulsága, hogy egyes borszőlők alig változtak a vaskor, a római idők vagy a középkor óta. Mások pedig pont olyanok, mint elődeik. A borászat hagyományőrző szakma, de a hagyományőrzés veszélyes is lehet.

További cikkek