Mások mellett a borkészítés folyamatát ismerhetik meg modern eszközök segítségével az érdeklődők pár hónapon belül, ha befejeződik a Laposa Birtok komplex beruházása, amelynek keretében megújul Badacsony központi részén az évek óta kihasználatlan Hableány étterem. „Az új Hableány egy nagyon izgalmas, interaktív tér lesz az idelátogatók számára, és Badacsonyt is újabb szintre tudja emelni, hiszen a beruházással teljesen megváltozik a központ képe, újra borvidéki hangulatot csempészve oda, ami ennek az egész környéknek a lelke” - nyilatkozta Laposa Zsófi, a Laposa Birtok borásza.

A Laposa-testvérek – Zsófi és Bence – édesapja által korábban, hobbiként kezdett badacsonyi borászat mára 30 hektáron gazdálkodik, elsősorban fehérborokat készít – a borvidékre jellemző, hagyományos szőlőfajtákból –, így évente nagyjából 250.000 palack Olaszrizlinget, Rajnai rizlinget, Szürkebarátot, Kéknyelűt, Furmintot és Juhfarkot állítanak elő. Emellett a társaság tevékenységében egyre nagyobb arányt képvisel a vendéglátás: az elmúlt néhány évben sorra nyitottak új helyeket Káptalantótitól a Badacsony-hegyig. A Hableány épületét 2014-ben vásárolták meg, a komoly beruházásban pedig az OTP Agrár nyújtott pénzügyi segítséget.

„Nálunk az infrastrukturális fejlesztéseket mindig megelőzi a megfelelő munkaerő megtalálása, és az adja a fejlődésünk alapját, hogy a kollégákkal tudunk közösen gondolkodni, nem mindent mi szeretnénk megoldani. A fejlesztések terén pedig egyértelmű volt, hogy a számunkra kínált egyedi ajánlatuk, szakmai rálátásuk és rugalmasságuk miatt az OTP Agrárt választjuk eddigi legnagyobb beruházásunk pénzügyi kereteinek biztosításához” – mondta Laposa Bence, a családi borászat ügyvezetője. „Az együttműködés elejétől kiváló a partnerségünk a banki tanácsadónkkal, eddig minden felmerült problémával fel tudtuk keresni és tudott rá megoldást ajánlani” – tette hozzá Zsófi, aki, testvéreivel együtt Budapesten nőtt fel, de elmondása szerint egyre kevésbé hiányzik számára bármi is a fővárosból. „Fejlődik a vidék és itt is egyre több minden megtalálható, ugyanakkor kicsit magunkért is dolgozunk és fejlesztjük a környéket: olyan helyet csinálunk, a vendéglátásban is, ahol mi is jól érezzük magunkat. Azért is építgetjük ezt a kis szigetet, hogy a saját örömünkre szolgáljon. Emellett pedig nagyon fontosnak tartjuk a fiatalok számára is vonzóvá tenni az agráriumot, hogy megértsék, ez egy reális jövőképpel rendelkező szektor Magyarországon” - nyilatkozta Laposa Zsófi.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a Laposa Birtok is az OTP Agrárt választotta legújabb beruházása és a teljes cégcsoport banki partnerének, arra pedig még inkább, hogy a regionálisan meghatározó agrár-vállalkozókról szóló sorozatunk új részében elégedetten nyilatkoznak szolgáltatásainkról. Bízunk benne, hogy a korábbi kisfilmjeinkhez hasonlóan ez a portré-videó is népszerű lesz, és ahogy a Szarvasi Mozzarellát vagy a Pankota Zrt-t bemutató filmjeink, a Laposa család története is eljuthat több százezer nézőhöz az interneten” - mondta Balogh Tamás, az OTP Agrár Értékesítéstámogatási és Üzletfejlesztési Főosztályának vezetője.

Az OTP Agrár sikeres magyar vállalkozásokat bemutató sorozatában korábban a Szarvasi Mozzarella Kft., a Pankotai Agrár Zrt., valamint a Lipóti Pékség szerepelt egy-egy rövidfilmmel, a régiós szinten meghatározó társaságok sorozatában pedig elsőként a DélKerTÉSZ volt látható.

Pénzügyi tanácsadásért keresse az OTP Agrár szakértőit ide kattintva.