A MOHOSZ nyereményjátékkal ösztönözte a horgászok regisztrációját, amelynek fődíját, a Toyota RAV4 Hybrid személygépjárművet egy ászári horgász nyerte. Emellett a kétszemélyes floridai horgászüdülést, illetve 3 európai és 5 belföldi horgásztúrát, 5 nagyértékű telekommunikációs eszközt, 10 jelentős összegű horgászutalvány és 25 2019. évi országos területi horgászjegyet is kisorsoltak. A MOHOSZ szerint a több mint 265 ezer regisztráció jelzi az akció sikerét.

A 2018. szeptember 1-jétől elindult horgász regisztráció és a Magyar Horgászkártya igénylésének folyamata a 2018 decemberében elfogadott törvényi előírásoknak megfelelően 2019. január 1-jét követően a MOHOSZ közfeladat-ellátása keretében már mindenkinek kötelezővé vált, aki állami horgászjegyet kíván kiváltani. A horgász egyesületi tagságra kötelezettek, vagy a tagságot vállalók számára a korábbi kötelező, papíralapú horgász igazolvány helyére lépett a horgászkártya, amely a kapcsolódó elektronikus alkalmazásokkal lépésről-lépésre egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi majd az ügyintézést és az adminisztrációt.

A horgászkártyák gyártása folyamatos, a MOHOSZ eddig már több, mint 125 ezer horgászkártyát adott át a Magyar Postának kiküldésre. A kártyák gyártása és postázása már heti húszezer darabos mennyiségben zajlik. Ezt az ütemet fenntartva rövid időn belül minden sikeresen regisztráló és a kártyadíjat befizető horgász átveheti majd a saját, személyre szabott horgászkártyáját.

Január 14-étől a digitális átállás jegyében újabb modulként elindult az egyelőre még papír alapú állami horgászjegyek digitális nyilvántartása az állami fogási naplóval együtt. Ezzel immár a MOHOSZ saját nyilvántartásként, egy helyen tudja kezelni az országosan kiadott állami horgászjegyeket. A horgásztársak rendkívül magas aktivitásának köszönhetően az értékesítés indulása óta gyakorlatilag percenként 3 állami jegyet értékesítenek országosan. Az állami horgászjegykiadást biztosító pontok száma mára meghaladja az 1200-at.

A horgászkártya kiváltása személyesen (offline) is elvégezhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a támogatást vállaló horgászszervezetnél, valamint azok regisztrációs pontjain.