A Stand, Széll Tamás és Szulló Szabina mindössze fél éve nyitott fine dining étterme kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a február 25-én Budapesten megrendezett díjátadó gálán. Az ország legjobb éttermei közé 2018-as teljesítményével a Stand után sorrendben az Onyx, a Costes, a Borkonyha, a Costes Downtown, a Babel, a MÁK, a St. Andrea Restaurant, a Textúra, az Anyukám Mondta, az Olimpia és az Arany Kaviár került.

Mivel a Dining Guide elsősorban azon szempont szerint értékeli az éttermeket, hogy miként felelnek meg a saját kategóriájukban elvárható szintnek, olyan éttermeket is a legjobbak közé sorol, amelyek nem tekinthetők "klasszikus" csúcsétteremnek, mert progresszív étlappal, kötetlenebb stílusban és informálisabb szervizzel dolgoznak. A Dining Guide nem akarta ezek miatt szűkebbre szabni a tíz legjobb étterem listáját, így idén is 10 plusz 2 éttermet listáztak az ország legjobbjaiként.

Bár a legjobb tizenkét étterem közé csupán egyetlen vidéki étterem, az encsi Anyukám Mondta került be, a legjobb húsz közé már befért a tatai Platán és a balatonszemesi Kistücsök is.

A roadster.hu cikke szerint Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauzba rajtuk kívül legjobb vidéki éttermként bekerült még a szegedi Tiszavirág, a villányi Sauska 48, a balatonfüredi Bistro Sparhelt, az őriszentpéteri Pajta, az egri Macok, a balatonfüredi Neked Főztem, az érsekcsanádi Rév Csárda is. 

A kép illusztráció.