A Burger King április 1-én az amerikai St. Louisban elkezdte árusítani húsnélküli „lehetetlen” whopperét. Ha a különlegesség beválik, a város 57 Burger Kingje után az ország 7200 egységében, és persze szerte a nagyvilágban is felkerül az étlapra.

Az étel a szójanövények gyökeréből kivonatolt, minden növényben és különösen állatban megtalálható hem makromolekulán alapul, az adja neki a hús-ízt. A marhahúsos whoppernél 15 százalékkal kevesebb zsiradékot és 90 százalékkal kevesebb koleszterint tartalmaz, viszont egy dollárral drágább.

Mivel az új whopperben van majonéz is, inkább vegetáriánus, mint vegán. A hús nélküli mix receptjét a White Castle gyorsétterem-lánc szintén használja.

A whoppert az etikai és környezetvédelmi szempontokat érvényesítő „Lehetetlen Ételek” projekt keretében dolgozták ki. A hús nélküli „pogácsák” valóban figyelemreméltók, a húsélmény utánzása viszont nagyon nehéz feladat. A következő lépés a húsmentes steak lesz.