Akár már áprilisban elindulhat Magyarországon is a McDonald's házhozszállítási programja, a McDelivery - írja az Index. A portál szerint a NetPincér lesz a gyorsétteremlánc hazai partnere a szolgáltatásban. Az információ ugyanakkor egyelőre nem hivatalos.

A McDonald's világszerte számos nagyvárosban működtet már házhozszállítást, többnyire nem egyedül, hanem online ételrendelő szolgáltatókkal vagy például az Uberrel lép szerződésre. A legtöbb országban van kiszállítási díj, de akad, ahol minimális rendelési összeget határoznak meg. A szomszédos országok közül Románia és Ausztria néhány városában működik McDelivery.

A McDonald's az Index cikke kapcsán azt közölte: "a házhozszállítás a McDonald's globális stratégiája, az erre vonatkozó lehetőségeket minden piacon megvizsgálja a vállalat. Magyarországon is elindult egy ilyen folyamat, amelynek jelenlegi kezdeti szakaszában a részletekről, így az időzítésről és a szolgáltatást végző partnerről sem született még döntés. Amint a szolgáltatásról megosztható információ áll rendelkezésre, a szokásos fórumokon tájékoztatjuk vendégeinket."