2019. március 30-án helyi idő szerint 20:30-kor világszerte sötétségbe borultak a nagyvárosok és kis települések díszkivilágításai, és a világ lakosságának egyharmada is kapcsolódott a Földhöz, hogy kifejezzék elkötelezettségüket bolygónk megóvása iránt. A lekapcsolás csak egy szimbólum: a WWF Föld Órája valódi üzenete az, hogy mindannyiunk felelőssége és érdeke, hogy elinduljunk a fenntarthatóság útján - írta közleményében a WWF.

Mint az az M1 Híradójában elhangzott: több mint 30 magyarországi település csatlakozott a Föld órája kezdeményezéshez. A fővárosban lekapcsolták többek között a Parlament díszkivilágítását, sötétségbe borult a diósgyőri vár, a siófoki főtér és a víztorony is.

Külföldön egyebek mellett a berlini Brandenburgi kapu, az athéni Akropolisz és a párizsi Eiffel torony világítását kapcsolták le, míg Európán kívül több indiai városban és Hongkongban is lekapcsolták a fényeket.

A világméretű kezdeményezés az energiatakarékosság és a környezetvédelem fontosságára hívja fel az emberek és az országok vezetőinek figyelmét.

Antal Alexa, a WWF (Természetvédelmi Világalap) Magyarország kommunikációs vezetője az M1-nek azt mondta: úgy élünk, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre. A magyarok csaknem 2 földnyit "fogyasztanak". Kiemelte: "mindannyiunk közös felelőssége, hogy fenntartható életmóddal kevesebb terhet rójunk a Földre".