2019. 05. 16. #Szakértőinktől

Olajos magvak – ebben otthon vagyunk!

A termőhelyi adottságok és termelési kultúra, a magyarországi feldolgozói kapacitások bővülése, valamint a piaci és agrárpolitikai környezet egyaránt jó perspektívát jelentenek a hazai olajos magvak termelésének – állítják napraforgó és a repce lehetőségeit körüljáró elemzésükben az OTP Agrár szakértői.

2019. 03. 21. #Szakértőinktől

Agrárteljesítmény 2018: soha rosszabb évet!

A hazai mezőgazdaság még mindig kedvező gazdasági helyzetben van, de anyagi helyzetének jelentős javulása az elkövetkező években nem várható – vonták le a következtetést az OTP Agrár szakértői a KSH, valamint az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) által publikált Mezőgazdasági Számlarendszerben (MSZR) szereplő adatokból. Az elemzők a mezőgazdasági vállalkozások főbb pénzügyi folyamatait vették górcső alá az előző évből.

2019. 03. 07. #Szakértőinktől

Jó lesz-e a családi mezőgazdasági vállalkozás bevezetése?

A tervek szerint új cégformát, a családi mezőgazdasági vállalkozás bevezetését tervezik a jogalkotók. Hogy ez jó lesz-e, milyen előnyei és hátrányai lehetnek az új cégformának, és a hozzákapcsolódó kedvezményeknek, arról az Agro Naplóban több agrárszakember kifejtette a véleményét, többek között Dr. Kapronczai István, OTP Agrár szakértője is.

2019. 01. 28. #Szakértőinktől

Akvakultúra – élhetnénk vele, mint hal a vízben

A hazai akvakultúra fejlesztése a gazdasági haszon mellett jelentős ökológiai előnyökkel is járna. Az OTP Agrár szakértői szerint a világszinten is felértékelődő jelentőségű akvakultúra hazai dinamizálása csak a legkorszerűbb technológiákkal, intenzív üzemi termeléssel, és képzett szakemberekkel lehetséges.

További cikkek